Aquí, amb Josep CuníAquí, amb Josep Cuní
Política | Actualidad

Raimon Obiols: "El ‘catalan gate’ és un escàndol veritablement greu però relatiu. Nos ens ve de nou"

L’exprimer secretari del PSC adverteix a l’Aquí Cuní que “hi ha ressorts dels estats que els governs controlen i altres que són molt difícils de controlar”

ENTREVISTA Raimon Obiols: "El ‘catalan gate’ és un escàndol veritablement greu però relatiu. Nos ens ve de nou"

ENTREVISTA Raimon Obiols: "El ‘catalan gate’ és un escàndol veritablement greu però relatiu. Nos ens ve de nou"

22:13

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1651131919_918_cut/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

L’exprimer secretari i expresident del PSC, Raimon Obiols, ha passat avui per l’Aquí Cuní i ha parlat del cas d’espionatge amb el programa Pegasus que centra atencions en els últims dies. Per a Obiols, “És un escàndol veritablement greu però relatiu. Les notícies tenen una dècada d’història. A les reunions del procés hi havia el ritual d’abandonar els mòbils abans de començar les trobades. Se sabia que Torrent i Maragall havien tingut els mòbils intervinguts, no ens ve de nou. Potser la seixantena d’intervencions té a veure amb la direcció del procés, que ha estat multitudinària, però això no justifica uns fets tan greus. Hi ha ressorts dels estats que els governs controlen i altres que són molt difícils de controlar”.

L’exdirigent socialista explica que “en el procés dels últims 10 anys he estat equidistant de combat. Però no al marge. He estat en contra dels uns i dels altres per l’estupidesa monumental de pensar que en el terme de la relació entre Catalunya i Espanya es resol vencent als adversaris. És una adversitat comuna. De perjudicats hi ha a una banda i a una altra. No es resol imposant-se els uns als altres. Jo soc partidari del que es deia ‘la conllevancia’: tractar-se bé mútuament”

Obiols, que presenta el llibre “El temps esquerp. Dotze apunts contra la decepció política”, reflexiona: “Si el català es polititza, farem un pèssim negoci. Als anys 80, uns nois de Santa Coloma de Gramenet podien veure com simpàtic parlar català i ara poden pensar que és passar-se a l’altre bàndol, al de la independència i anar en contra de la cultura del lloc des d’on van venir els seus pares i els seus avis”.

Eduardo Navarro

Eduardo Navarro

Licenciado en Periodismo por la UAB, donde ha sido profesor asociado. En la Cadena SER desde 1990. Ha...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00