Sociedad

CCOO contra les llicències VTC

Considera el sindicat que aquestes llicències precaritzen el sector

Imagen de archivo de un VTC / CADENA SER

Maó

El sindicat CCOO mostra la seva disconformitat amb l’aprovació de la convocatòria per a la concessió de 21 llicències de vehicles de lloguer amb conductor, el coneguts com VTC, per part del Consell Insular.

El sindicat manifesta sentir-se menyspreats perquè en cap moment el Consell els ha convidat a exposar la seva opinió com a part social que representa els drets dels treballadors del sector. Denuncien, a més, que els treballadors del sector de la VTC són presa fàcil de la precarietat laboral a causa de la manca d'un conveni sectorial.

En aquesta línia, el sindicat ha opinat que cal apostar per buscar fórmules i mecanismes per adaptar les necessitats del transport "sense experiments previs i fent cas omís a informes jurídics que no aconsellen la convocatòria de 21 llicències de VTC".

Des de CCOO han recordat que la Llei d'Ordenació dels Transports terrestres estableix que considerarà procedent denegar l'atorgament de noves autoritzacions de VTC quan la proporció del nombre d'autoritzacions existents al territori de la comunitat autònoma on pretenguin domiciliar-se sigui superior a una autorització de VTC per cada 30 autoritzacions de taxi.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00