Què t'hi jugues!
Fútbol | Deportes

Joan Soteras: "Hem de protegir als clubs petits dels clubs tauró"

Al 'Què t'hi Jugues!' parlem amb el president de la Federació Catalana de Futbol, qui també es presentarà a les eleccions del proper 22 de maig

Joan Soteras: "Hem de protegir als clubs petits dels clubs tauró"

Barcelona

Aquest matí al 'Què t'hi Jugues!' hem parlat amb Joan Soteras, actual president de la Federació Catalana de Futbol i qui també es presentarà a les eleccions del proper 22 de maig. L'actual president ha explicat perquè vol continuar al capdavant de la FCF: "Hem fet bona feina. La pandèmia no ens ha deixat acabar el programa que teníem preparat per a la Federació. Vull intentar tenir un altre mandat amb tranquil·litat".

Entre altres punts, Soteras ha afirmat que no augmentarà les quotes del futbol formatiu i que es crearà una comissió de futbol femení, liderada per l'exjugadora Laura Ràfols. "Treballarem per millorar tot el que té relació amb el futbol femení", ha dit.

Un altre dels seus objectius és assegurar la supervivència dels clubs petits: "Hem de protegir als clubs petits dels clubs 'tauró'. Hem creat una sèrie de mesures per evitar que equips grans s'aprofitin dels més vulnerables", ha dit Soteras, que es refereix a equips amb més de 1000 jugadors a les seves bases.

Transparència, concòrdia i unitat és el seu eslògan: "Crec que d'una vegada per totes hem de ser la candidatura de la mà estesa. Hem de pacificar el futbol català".

Pel que fa a l'espionatge a la Federació Catalana de Futbol que va posar sobre la taula Àlex Talavera, precandidat a les eleccions, al 'Què t'hi Jugues!', Joan Soteras ha volgut aclarir: "Això està arxivat. Que la gent pensi qui l'ha portat als jutjats. Són els que patrocinen al senyor Talavera".

"Els índexs de violència estan dins dels paràmetres normals. És cert que l'època postpandèmia va haver-hi una crispació puntual. Amb la presència dels Mossos d'Esquadra en alguns camps, els incidents s'han moderat molt. Els clubs ens poden demanar ajuda si ho necessiten", ha afirmat Joan Soteras sobre la violència al món del futbol català.

Soteras, que també és vicepresident de la Federació Espanyola, ha parlat sobre els àudios de Luis Rubiales i Gerard Piqué: "Piqué no ha fet res que no pugui fer. Va fer una molt bona feina com a cap d'una empresa i ha cobrat una comissió totalment raonable, fins i tot per sota del preu de mercat. Si em trobés a Piqué pel carrer, el que faria és fer-li una reverència i donar-li les gràcies". Sobre Rubiales, ha afirmat que "és un magnífic president per la RFEF".