Actualidad

La justícia espanyola decidirà si obliga Sanitat a publicar el contracte de cessió de les vacunes contra la Covid a Andorra

Un particular va fer una demanda perquè entregués aquesta informació i li va negar

Sanitat només va entregar la documentació referent a a 13.600 dosis enviades al Principat / SEFAP

Andorra la Vella

Serà el poder judicial qui dirimeixi aquesta situació provocada per la demanda que va fer un particular l'any 2021, perquè el Govern espanyol a través del ministeri de Sanitat fes públics tots els convenis i els acords als quals va arribar l'Agència Espanyola del Medicament per revendre o donar vacunes a altres països. Així ho explica el mitjà digital, Confidencial Judicial, que afegeix que el ministeri en qüestió només va atendre parcialment la demanda i va informar de l'entrega de vacunes feta fins al moment, que eren 13.650 i totes havien estat per Andorra. A més, va al·legar que facilitar la informació completa podria afectar futurs contracte internacionals.

El particular va continuar el litigi, en aquest cas va recórrer al Consell de Transparència i Bon Govern, una entitat que dona resposta a les demandes desestimades des de les administracions, i després d'estudiar el cas va concloure que el ministeri no explicava les conseqüències de l'afectació d'aquest contracte i que tenint en compte que no es demanava pel procés de negociació sinó només pel resultat final, s'hauria de fer públic.

Sanitat, però es manté ferma i ha portat el cas a la justícia perquè ho resolgui.

A banda de la llista sencera de tots els països amb els quals s'havia arribat a un conveni per cedir vacunes contra la Covid, el particular demanava saber si havien estat donacions o bé rebentes, la data de l'acord, el nombre dosis i la marca del fabricant i el preu que pagarien a Espanya per aquesta entrega.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00