Actualidad

El Govern aprova una moratòria transitòria sobre la inversió estrangera en matèria d'habitatge

És un procediment que durarà uns tres mesos, fins que el Consell General aprovi el gravamen específic que finançarà les polítiques públiques d'habitatge i de diversificació econòmica

El cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol / SFGA

Andorra la Vella

El cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, han presentat el projecte de llei per frenar la inversió estrangera, quan a l'activitat immobiliària es refereix, que entraran demà al Consell General pel sistema d'extrema urgència, per què s'aprovi el dijous. L'objectiu, han comentat, és frenar "l'especulació que envolta el sector" i que afecta directament les possibilitats de trobar habitatge a preu assequible que té la ciutadania.

En aquest sentit, Marsol ha especificat que és una política temporal, és a dir que estarà en vigor fins que creïn la taxa o l'impost que gravarà específicament aquesta activitat i que van prometre durant la campanya electoral. Un procés que calcula que pot durar uns tres mesos i amb el qual compten amb la resta de formacions parlamentàries per desenvolupar-lo.

Espot ha argumentat que és un pas que donen per evitar que mentre negocien com serà aquest gravamen, hi hagi un efecte crida i s'entrin de cop molts projectes. A més, ha puntualitzat que no vol acabar amb la inversió estrangera en general, sinó que actuen específicament en l'àmbit immobiliari perquè és dels més significatius i perquè els pot generar més ingressos per desenvolupar les polítiques públiques.

Finalment, Marsol ha comentat que ja està parlant amb els grups parlamentaris sobre la taxa i no preveu que sigui molt complicat posar-se d'acord, tenint en compte la bona predisposició que veu de totes les parts. Un altre element que modificaran, serà el silenci administratiu, que a diferència d'ara, passat un mes serà negatiu.

Posteriorment, caldrà modificar la llei d'inversió estrangera, però Marsol ja avisa que aquest serà un element més complicat i més llarg.

Sobre la firma

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i SER Empresaris.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00