Sociedad

Els plans d'estudis de l'Institut de Música ja són oficials i Educació comença a treballar per l'homologació internacional

Canturri també ha reivindicat que el reconeixement dels plans d'estudis ha estat fruit d'un llarg recorregut, iniciat als anys 80 i ha remarcat que aquest curs s'espera que es puguin donar 15 títols de grau elemental i 5 de grau mitjà

El ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró i el cònsol menor d'Andorra la Vella, Miquel Canturri, durant la roda de premsa de presentació dels plans d'estudis de l'Institut de Música d'Andorra la Vella. / ANA / M.F.

Andorra la Vella

Els plans d'estudis de l'Institut de Música ja són oficials i Educació comença a treballar per l'homologació internacional.

L'Institut de Música d'Andorra la Vella compta des d'aquest curs amb uns plans d'estudis que permetran als alumnes obtenir un títol oficial dels graus bàsic, elemental i mitjà. Es tracta d'un primer pas perquè aquests estudis puguin ser reconeguts o homologats fora d'Andorra i també perquè el país pugui comptar en un futur amb un observatori. El ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, ha destacat que després de culminar aquest reconeixement dels plans d'estudis de l'institut el ministeri comença ja a treballar per a l'acreditació o l'homologació internacional.

El reconeixement d'aquests plans d'estudis és la culminació d'una "reivindicació històrica" del comú d'Andorra la Vella, tal com ha recordat Baró. A més, el cònsol menor d'Andorra la Vella ha reconegut que el futur implicaria comptar amb un conservatori, però ha destacat que cal anar "pas a pas", ja que s'ha tardat 17 anys a arribar al reconeixement dels estudis i ara tampoc cal córrer.

Canturri també ha reivindicat que el reconeixement dels plans d'estudis ha estat fruit d'un llarg recorregut, iniciat als anys 80 i ha remarcat que avui en dia dona servei a 400 alumnes i està totalment consolidat"no només a la parròquia sinó al país, comptant amb una vintena de professors. Finalment, el cònsol menor ha concretat que aquest curs s'espera que es puguin donar 15 títols de grau elemental i 5 de grau mitjà.

Sobre la firma

David Sansaloni

David Sansaloni

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra, especialitzat en temes esportius, econòmics i socials.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00