Política

L'APDA denúncia la ingerència del Consell General i els grups parlamentaris

La directora de l'Agència de Proteció de Dades acusa el síndic general de donar una informació "incorrecta, imparcial i esbiaixada", perquè no s'havia decidit res en ferm sobre l'increment salarial dels càrrecs nomenats

La cap de l'Agència Andorrana de Protecció de Dades (APDA), Resma Punjabi. / Mireia Reynal

La directora de l'Agència de Protecció de Dades, Resma Punjabi, ha anunciat que procedirà a fer una consulta als òrgans europeus de protecció de dades sobre diverses qüestions relacionades amb les ingerències indegudes per part del Consell General i dels Grups Parlamentaris i demanarà la seva opinió en relació amb la fiscalització de l'Agència per part "d'un ens polític". A més, demanarà recomanacions sobre com retre comptes de la forma més transparent sense que això impliqui cap conflicte d'interessos en el mandat legal de l'APDA.

D'aquesta manera respon a les declaracions del síndic general, Carles Ensenyat, qui ahir va anunciar que el departament d'intervenció havia aturat un intent d'apujar salaris de tota la plantilla de l'agència, inclòs el seu. Sobre aquesta qüestió, Punjabi respon que no s'havia decidit res en ferm sobre els càrrecs nomenats, i que de fet només era el resultat d'un treball la sobre la regularització d'una graella salarial per al personal adscrit i amb l'estudi de la bretxa salarial de gènere i l'equitat salarial de tot el personal. És per això que acusa Ensenyat de donar una informació "incorrecta, imparcial i esbiaixada", sense tenir en compte els aclariments de l'APDA i li recorda que a més, encara estava dins del termini per fer les al·legacions de l'informe d'intervenció.

Finalment, assegura que des de l'Agència van donar tota la informació requerida per la Intervenció delegada del Consell General i que en cap moment estan treballant en una proposta d'augment de salari sinó per un plantejament coherent en el qual la retribució respecti la llei d'igualtat i correspongui de forma real a les competències i responsabilitats respecte a l'acompliment de la feina de forma justa i equitativa. En aquest sentit, finalitza reivindicant que "no és coherent que el salari d'un inspector sigui pràcticament el mateix del d'un tècnic superior".

El Consell General respon Punjabi

La resposta del Consell General a la nota de l'APDA no s'ha fet esperar, i en un comunicat afirma que l'agència va presentar una taula retributiva amb els increments salarials de la directora i la inspectora denunciats pel Síndic per vulnerar la llei.

El Consell General afegeix que aquesta nova retribució estava prevista ja per a principis de juny i publica els documents que així ho certifiquen.

Segons el parlament, la cinquena versió de la Guia de gestió de persones de l'agència inclou una taula retributiva que no es corresponia a la remuneració aprovada pel Consell General. Afegeix que en l'informe intern de l'APDA sobre les despeses de personal per al 2024 s'establia que la nova graella salarial comencés a aplicar-se al juny.

Respon així a l'APDA que la intenció sí era apujar-se el sou i no era una proposta, motiu pel qual Sindicatura va aturar-ho.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00