Política

Salut recorda als establiments que no poden vendre CBD d'origen vegetal

El ministeri ha recordat als establiments del sector que només es permet la comercialització d'aquells que tenen la substància afegida químicament

El ministre Portaveu, Guillem Casal / SFGA

El ministeri que lidera Helena Mas ha enviat una notificació als establiments del sector per recordar-los que només es permet la venda d'aquells productes que continguin CBD d'origen químic, però que en cap cas es pot comerciar amb els que incloguin aquesta substància amb origen vegetal, ja que no es pot garantir que no contingui quantitats de THC, que és l'element psicotròpic del cànnabis, i que està prohibit.

En relació amb la regulació d'aquest component, admet que des del consell General hi ha voluntat per iniciar els treballs i d'aquí que Mas hagi plantejat una reunió amb els membres de la comissió de Salut.

Quan a la possibilitat d'autoritzar el cultiu de cànnabis terapèutic, també coneix l'interès per part de l'associació de Pagesos i Ramaders, com un element de diversificació. En aquest punt, afirma que estan analitzant la viabilitat del model de negoci i que espera tenir els resultats a l'estiu, tot i que no amaga que la seva aposta està en els productes que ja es fan i dels quals tenen una expertesa.

Casal ha fet aquestes declaracions després del Consell de Ministres que ha aprovat la gestió administrativa i de tràmits en línia per part de gestors i representants legals, que presenta com a principal novetat, la possibilitat que els representats professionals i gestors puguin fer tràmits en línia en nom del titular, delegant l'accés al portal de tràmits del Govern. També el nomenament de Joan-Marc Joval com a nou director de Promoció Cultural i el pressupost de 100.000 euros per a les noves creacions artístiques que s'inclouran en la segona edició de l'Andorra Crea, un esdeveniment que passarà a ser bianual.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00