Economía y negocios

Canillo estrenarà el 'jumping' des del pont tibetà a finals de juliol

El comú també limita les practiques de motor a la muntanya perquè alteren l'entorn natural, i restringeix l'acces a vehicles estrangers

El 'jumping' es farà des de la platofrma ubicada a la meitat del pont tibetà / Xavier Pujol

El comú canillenc ampliarà l'oferta turística a la Vall del Riu durant aquest estiu amb un nou atractiu conegut com a jumping. Una pràctica que es realitzarà des d'una plataforma instal·lada a uns 150 metres d'altura penjada al pont des d'on es podran fer salts al buit mitjançant unes cordes elàstiques. L'objectiu principal és diversificar les activitats d'aventura i fer un producte únic i innovador en el món dels ponts tibetans. Aprofitant l'interès turístic de la passarel·la, també s'inclouran dues ofertes més complementàries com el salt pendular i una tirolina que es farà sota el viaducte. El consol major, Jordi Alcobé, ha confirmat la implementació d'aquestes dues activitats i la intenció de tenir-ho tot a punt per a principis d'agost.

L'empresa, a qui han adjudicat els serveis, pagarà un cànon en funció de la facturació. Un lloguer base d'uns 3000 euros, més una quota del 5% a partir dels 5000 euros i del 15% a partir dels 15000. La idea del comú és convertir el pont tibetà en una atracció fixa durant tot l'any, a diferència del jumping que només funcionarà en temporada alta.

En un altre ordre de temes, la corporació canillenca ha aprovat en sessió de consell la prohibició de vehicles motoritzats en determinades zones de la parròquia. La gran novetat d'aquesta ordinació, vigent des del 2013, és la restricció total de qualsevol vehicle rodat amb matrícula estrangera en tots els camins comunals. Segons Alcobe, és essencial eliminar el turisme de motor de les muntanyes de Canillo.

Per tant, totes les motocicletes de fora del país hauran d'obtenir el permís via cita prèvia i es farà una campanya informativa des del comú. Independentment de l'origen del vehicle, la circulació sí que es limitarà per a tota classe de motos i totterrenys en els camins més concorreguts amb gran afluència de visitants que porten a estanys i a cims, com el Casamanya. Queden exclosos d'aquesta norma els veïns de les bordes, la ramaderia i els cossos especials.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
Carles Rosell

Carles Rosell

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra. Conductor de l’Aquí Esports, col·laborador de Carrusel i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00