Fútbol | Deportes

La Federació de Futbol expressa el seu malestar contra Govern pel canvi de gespa al Nacional

L'entitat no disposa de cap altra instal·lació per disputar els partits internacionals fins a la construcció del nou estadi a Encamp

El president de la FAF, Félix Álvarez, i el secretari general, David Rodrigo, en la roda de premsa d'avui a la seu de la federació / Andorra Esportiu

Andorra la Vella

La Federació de Futbol ha manifestat el seu enuig i la seva decepció davant la decisió de Govern de fer el canvi d'herba de l'estadi Nacional. Aquest migdia han comparegut el president de la FAF, Félix Álvarez, i el secretari general, David Rodrigo per assenyalar públicament a l'executiu i per reclamar que deixin el Nacional tal com està, com a mínim fins a novembre. El motiu són els compromisos internacionals que han de jugar tant la selecció absoluta com els diferents clubs classificats en competicions europees, en el cas que passin ronda. El president de la FAF ha explicat que el Nacional és l'únic camp que compleix amb les necessitats de la UEFA i ha demanat obertament a Govern una solució viable perquè clubs i seleccions puguin jugar al principat i no hagin de marxar a disputar els seus compromisos fora del país.

En aquest sentit, David Rodrigo ha convidat l'executiu a aplicar el sentit comú en aquest assumpte i ha sol·licitat l'ajornament del canvi de gespa. Això sí, sense una data concreta perquè "Govern tampoc ens assegura que l'obra del camp estigui acabada en el termini acordat", ha remarcat Rodrigo amb relació al nou equipament de la Federació. A més, la federació ha col·laborat econòmicament a l'adequació del Nacional juntament amb el suport de la UEFA, cosa que el rugbi no ha fet i ni ha invertit un sol euro. La queixa dels responsables federatius continua en aquesta línia i se senten apartats d'un conveni el qual han contribuït amb les seves partides a adaptar les infraestructures.

"Fa mesos que vam enviar un calendari amb les nostres necessitats", ha recordat el president Félix Álvarez indicant tot seguit la data del 10 de setembre, el pròxim partit de la selecció contra Malta i el dubte d'on es jugarà. Així doncs, la FAF exigeix un canvi d'idea de Govern per tal de no perjudicar la programació del calendari de clubs i seleccions i requereix unes garanties perquè l'obra del nou estadi a Encamp finalitzin en el termini indicat. L'entitat també ha descartat l'alternativa del Comunal a causa de la impossibilitat d'implementar el VAR.

Sigue el canal de Carrusel en WhatsApp
¡Bienvenido al canal de Whatsapp de Carrusel! Toda la emoción del deporte, EN DIRECTO. Dirige Dani Garrido

Suscríbete ahora
Carles Rosell

Carles Rosell

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra. Conductor de l’Aquí Esports, col·laborador de Carrusel i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00