Política | Actualidad

Sansa manté que modificar les transferències pot afectar negativament els comuns

La cònsol de la Massana lamenta la denúncia que els comuns se senten vigilats pels arquitectes i que cap d'ells vol participar en les modificacions dels POUP perquè no podrien treballar a la parròquia durant tres anys

La cònsol major, Eva Sansa, durant la inauguració de la 30a edició de la fira mercat de la planta i la flora de la Massana / Comú de la Massana

Andorra la Vella

L'anunci del cap de Govern, Xavier Espot, d'iniciar una reflexió per modificar la llei de Competències i Transferències que regula l'activitat i una part del finançament comunal també ha sobtat la cònsol massanenca, Eva Sansa. Es mostra oberta a parlar-ne, però recorda que no sempre les corporacions acaben amb superàvit i si l'aconsegueixen, és per la cura que posen a l'hora de quadrar les despeses amb els ingressos. En aquest sentit, afirma que modificar les transferències alterarà, en sentit negatiu, aquest balanç.

També s'ha referit a la moratòria sobre la construcció generalitzada que va proposar Concòrdia, i diu que la Massana ja la té, però que no es pot imposar des del Consell General sinó que cada corporació ha de decidir com regula el seu territori.

Finalment, qüestionada per la queixa del Col·legi d'Arquitectes per la contractació d'un bufet estranger per ajudar-los en la revisió del POUP, lamenta que en general els comuns se senten vigilats pel COAA, i que si han de recórrer a empreses de fora és perquè cap arquitecte col·legiat vol participar en aquests treballs, perquè després no podran signar cap projecte en aquella parròquia, durant els pròxims tres anys.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00