Economía y negocios

Andorra Turisme fa autocrítica i es replantejarà el format de l'Andorra Mountain Music

El director general de la parapública, Betim Budzaku, explica que recuperaran l'import de l'actuació del DJ David Guetta

El DJ francès, David Guetta

Andorra la Vella

La polèmica per la cancel·lació del concert del DJ francès, David Guetta, ha obligat a sortir al director general de la parapública, Betim Budzaku, qui ha demanat disculpes per la decisió que van prendre i ha explicat el procés que els va portar a prendre-la. En aquest punt, manté que hi ha un informe de Protecció Civil, als volts de les quatre de la tarda que els confirma la possibilitat de tempestes i els recomana directament cancel·lar-lo, una acció a la qual van accedir per qüestions de seguretat.

Diu Budzaku que a partir d'ara, caldrà repensar el format del festival, tenint en compte les dates i que el país no disposa d'una infraestructura que pugui acollir les gairebé 10.500 persones que havien comprat l'entrada.

Budzaku ha comentat que per part seva hi va haver una inversió de 550.000 euros per a tot el festival, una xifra que almenys la part de Guetta es recuperarà íntegrament. També ha comentat que el DJ francès els ha comunicat que està disposat a tornar al Principat durant el pròxim any per recuperar el concert que ahir es va cancel·lar.

Demandes d'informació per part dels grups parlamentaris de l'oposició

Des de Concòrdia, el president del grup parlamentari, Cerni Escalé, ha confirmat que entraran una demanda d'informació per tenir accés al contracte entre Andorra Turisme i Live Nation, o amb David Guetta, per garantir que no hauran d'abonar cap compensació. A més, reconeix que ha tingut un impacte negatiu i, per tant, entén que caldria parlar amb el govern per revisar els protocols.

Per la seva banda, el conseller general socialdemòcrata Pere Baró ha entrat una altra demanda d'informació, en aquest cas per conèixer els plans d'evacuació i d'emergència per a esdeveniments amb grans aforaments, per garantir la protecció de la població.

Andorra Endavant ha sol·licitat els informes complets de Protecció Civil i del servei de meteorologia i proposa compensar els assistents amb un cupó per valor de 50 euros per gastar en una nit d'hotel, fora de temporada, durant un any. Una estratègia que entenen que repercutiria en positiu a l'economia del país, amb la resta de serveis que consumirien. A més, demanen a l'executiu que disposi d'un espai per acollir esdeveniments com aquest, amb la compra, si pot, ser d'una estructura més barata que no pas l'edifici Multinacional.

Finalment, també s'ha pronunciat la ministra de Presidència, Conxita Marsol, qui s'ha remès a qüestions de seguretat i de prudència per emparar la decisió de cancel·lar el concert de David Guetta.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00