Política

El Govern retornarà els pisos buits als propietaris que no els lloguin entre sis mesos i un any

La ministra d'Habitatge, Conxita Marsol, ha explicat que volen tancar-la aquesta setmana, perquè entri a tràmit immediatament i els grups parlamentaris tinguin prou temps per a examinar-la a fons

Reunió del Consell Econòmic i Social / CEsteve

Andorra la Vella

Ho ha avançat la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, després de la reunió del Consell Econòmic i Social que ha servit per presentar la llei Òmnibus sobre habitatge i creixement sostenible. Així, ha explicat que volen tancar-la aquesta setmana, perquè entri a tràmit immediatament i els grups parlamentaris tinguin prou temps per a examinar-la a fons. Tot i que manté la filosofia original, sí que ha indicat que queden elements per a concretar, com ara el temps perquè un pis buit inscrit a la borsa de l'institut nacional de l'habitatge retorni al seu propietari si no es lloga, el qual estimen entre sis mesos i un any.

Una altra novetat l'ha indicat el president de la CEA, Gerard Cadena, i fa referència als habitatges d'ús turístic. En aquest sentit, el Govern volia treure la llicència a tots aquells que estiguessin situats en edificis on la gran majoria siguin residencials, un fet que s'ha modificat a instàncies de Canillo i Encamp, que és on estan la gran majoria, i els donaran una moratòria de tres anys. Si passat un any des que es posa a lloguer assequible no s'ocupa, se li retornarà al propietari.

Tant Cadena, com posteriorment el secretari general de l'USd'A, Gabriel Ubach, han lamentat la manca de dades que encara hi ha sobre la qüestió. En el primer cas, perquè l'executiu no disposa de la informació de les parròquies centrals i això afecta, especialment al càcul sobre els pisos buits, mentre que en el segon, encara no s'ha definit què vol dir lloguer a preu assequible i això és essencial a l'hora de negociar els increments salarials.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00