Política

Un nou edifici Aristot-Mora per cobrir la llista d'espera

La ministra d'Habitatge, Conxita Marsol, reconeix que no tenen cap projecte, ara mateix, però que ha estat un èxit de la col·laboració publicoprivada i que cal continuar explotant-la

Celebració del primer any del programa 'primer la llar' a la casa Aristot-Mora / JAViladot

Andorra la Vella

És l'espai que el Govern, a través de la fundació privada Armor i amb la col·laboració de la Creu Roja i l'Institut Nacional de l'Habitatge, destina a persones vulnerables que tenen dificultats per reintroduir-se a la societat o al món laboral. Ho fan en el marc del programa 'primer la llar' que ha celebrat el primer any des que es va posar en funcionament. Els resultats han estat molt positius i la llista d'espera per accedir-hi és llarga, de manera que tant la ministra d'Habitatge, Conxita Marsol, com la directora de l'Institut, Marta Alberch, han coincidit que necessitarien un segon bloc d'aquestes característiques per eliminar-la.

En aquest punt, diu la ministra que no tenen cap projecte, ara mateix, però que la casa Aristot-Mora suposa un èxit de la col·laboració publicoprivada i que cal continuar explotant-la.

En aquest any, l'edifici ha tingut 29 inquilins i ara mateix una vintena de persones ocupen els 22 pisos que disposa. A més, cinc persones han completat el programa amb èxit i l'han pogut deixar, mentre que dues persones l'han abandonat sense fer-ho. La meitat dels residents han millorat la seva integració social, un de cada quatre ha trobat feina i el 41% han millorat també la seva salut. Xifres que fan que Alberch les consideri molt positives per ser el primer any, especialment perquè han tingut gent amb perfils molt complicats.

Davant la necessitat de més pisos, la ministra no descarta destinar-ne alguns dels del parc públic a aquesta finalitat, una situació, però que tampoc ha estudiat a fons i que cal treballar més amb el ministeri d'Afers Socials.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00