Sociedad

El conflicte a Ucraïna va disparar les donacions a Unicef Andorra, però veu com van a la baixa

L'entitat ha notat una davallada de la recaptació els darrers anys i per això van substituir Albert Mora a la direcció per Dàmaris Castellanos

La nova directora d'Unicef Andorra, Dàmaris Castellanos / ANA

Andorra la Vella

L'ONG ha presentat la memòria d'activitats de l'any passat, en la qual explica que van recaptar poc més de 416.000 euros, una xifra força allunyada de la que havien aconseguit l'any anterior, quan superava el mig milió d'euros. La seva presidenta, Marianela Vila, ha incidit, que l'explicació rau en la guerra d'Ucraïna perquè va generar moltes donacions. Tot i així, no amaga que aquestes han anat a la baixa els darrers anys i que com a entitat és una de les principals tasques que tenen, un motiu pel qual van prescindir d'Albert Mora com a director i, després d'un procés, escollir a Dàmaris Castellanos.

Vila ha destacat que gairebé 86% de la quantitat recaptada va anar als dos programes internacionals on participen; un a Madagascar per desplegar un sistema d'aigua alimentat per energia solar i un segon a l'Afganistan que ajuda en l'educació de dones i nenes. Aquí cal sumar que també van obrir un compte d'emergència en favor dels afectats pels terratrèmols Turquia i de Síria.

Quan a l'activitat interna ha ressaltat l'Observatori de la infància, una nova edició de l'enquesta sobre convivència a les aules o l'estudi sobre el cost de la criança. En aquest punt, recorda que no només treballen fora sinó que també ho fan, i molt, a dins del país.

Finalment, ha incidit que més del 90% dels ingressos provenen del sector privat i que les aportacions públiques del Govern no representen ni el 10%.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00