Política

Cauen en picat les demandes per habitatge al Raonador després d'aprovar la llei de la pròrroga dels contractes de lloguer

L'any passat la institució va rebre 219 expedients relacionats amb aquesta problemàtica, però al desembre només van ser quatre una tònica que es manté fins avui

Els expedients sobre habitatge es van mantenir alts durant tot l'any, fins al desembre / Raonador del Ciutadà

Andorra la Vella

Xavier Cañada ha presentat l'informe d'activitat de l'entitat, corresponent al 2023, un període on aquesta posició l'ocupava Marc Vila. Com a dades més significatives ha explicat que van trametre 349 expedients, dels quals 219 estaven relacionats amb l'habitatge. D'aquests, una seixantena denunciaven als propietaris per no respectar la llei del 2022, però a partir del novembre, quan va entrar en vigor l'actual llei de protecció i estímul, es van reduir substancialment, fins al punt que al desembre només van ser quatre, set al gener i de fet, ha avançat que al maig d'enguany, per exemple, no n'hi va haver cap.

Des d'aquest punt de vista, considera un encert la legislació, però recorda que només calmarà la situació fins al 2027. És per això que reclama que es continuï treballant per solucionar aquesta problemàtica de manera indefinida, o si no, tornaran les demandes.

Els 349 expedients que van obrir el 2023 representen un 18,5% més que el 2022, i més enllà de l'habitatge, destaquen 39 relacionats amb la CASS, les prestacions i pensions, la infància o els afers socials. L'administració en va generar 28 i els 23 entre privats. En aquest darrer cas, diu que acostumen a ser situacions en què aquell qui se sent perjudicat recorre a ells perquè no sap on anar ni com actuar.

Finalment, per difondre la institució del Raonador del Ciutadà, ja han iniciat les trobades a les parròquies, però també estan definint un pla de comunicació on tindrà un pes molt important les xarxes socials, especialment perquè els més joves la coneguin i puguin usar-la si s'escau.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00