Política

Interior licita noves places d'agents penitenciaris per reduir la llista d'espera d'arrestos parcials

Actualment, hi ha 72 interns al Centre Penitenciari de la Comella, dels quals 14 estan sotmesos a l'arrest parcial i cal sumar els 30 que estan en llista d'espera

El centre penitenciari de la Comella / ANA

Andorra la Vella

Ho va explicar el ministre Portaveu, Guillem Casal, qui va afegir que quatre seran de nova creació i una més per jubilació. Així es passarà d'una plantilla de 63 agents uniformats a una de 67. L'objectiu, assegurava, és donar resposta a la trentena de persones que tenen pendent el compliment d'un arrest parcial, i ho faran amb més personal, però també amb una reestructuració logística dels espais interiors.

El termini per presentar-se finalitzarà a finals de setembre, de manera que no s'incorporaran fins ben entrada la tardor.

Actualment, hi ha 72 interns al Centre Penitenciari de la Comella, dels quals 14 estan sotmesos a l'arrest parcial i cal sumar els 30 que estan en llista d'espera. A més, tal com recordava Casal, augmentar el personal permetrà reduir el nombre d'hores extra acumulades, que en alguns casos han estat moltes.

Per altra banda, també va explicar que el cap de Govern, Xavier Espot, participarà en la quarta reunió de la Comunitat Política Europea, que se celebrarà el 18 de juliol a Anglaterra, i en la qual assistiran una cinquantena de mandataris europeus. Espot participarà en una taula titulada 'Defensant la democràcia', que estarà copresidida pel president de la República francesa, Emmanuel Macron, i per la presidenta de la República de Moldàvia, Maia Sandu.