Economía y negocios

Espot apunta a l'oposició política perquè hagi caigut el projecte de Grifols

El cap de Govern, que el soroll que l'ha embolcallat no han ajudat gens i lamenta que després d'aquest fracàs, Andorra sigui un país menys interessant per aquestes companyies que aporten molt alt valor afegit

El cap de Govern, Xavier Espot / JAviladot

Andorra la Vella

El cap de Govern, Xavier Espot, no defuig l'autocrítica després que no s'hagi materialitzat la iniciativa per construir un laboratori a Ordino, però ho atribueix a diferents causes. La primera és la situació econòmica de la companyia, però la segona és que els temps acordats no s'han respectat. En aquest sentit, ha recordat que mentre al Principat es feia un debat polític sobre la conveniència, o no, del projecte, Grifols ha acordat fer una estructura molt similar al centre de Barcelona. En aquest punt, considera que el soroll que l'ha embolcallat, principalment per part d'Andorra Endavant, Enric Dolsa i el PS per la coalició Units per Ordino, no han ajudat gens i per això, lamenta que després d'aquest fracàs, Andorra és un país menys interessant per aquestes companyies que aporten molt alt valor afegit.

Espot reconeix que a ells els ha faltat valentia a l'hora de prémer l'accelerador en un projecte que estava fet, diu, i que era una realitat, però aleshores temia que els acusessin de ser insensibles a les demandes de la ciutadania o d'usar-lo políticament. En qualsevol cas, apunta que ells han fet tot el possible per reconduir una situació que finalment no ha estat possible.

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des...