Política

Espot no es planteja cap avançament electoral després del referèndum

Qüestionat pels resultats de l'enquesta política es mostra "moderadament optimista" perquè s'ha capgirat la situació i ja són més els partidaris del sí, que els del no

El cap de Govern, Xavier Espot, destaca la fortalesa de la llei electoral com l'eina per convocar i celebrar el referèndum / CEsteve

El cap de Govern, Xavier Espot, considera que és "prematur" parlar de convocar eleccions generals un cop s'hagi refrendat l'acostament amb Europa, independentment del resultat, tal com proposava la seva número dos, Conxita Marsol. Des de la casa de colònies d'AINA, afirmava que el referèndum en cap cas servirà per premiar ni tampoc per castigar l'acció de l'executiu, de manera que no veu perquè s'hauria de supeditar a unes eleccions quan encara queden tres anys de mandat.

També va defensar la fortalesa de la llei electoral com a l'eina a partir de la qual es pot convocar i celebrar el referèndum. Així va descartar que s'hagi de modificar i va refermar un cop més que el resultat que s'aconsegueixi serà vinculant.

Finalment, qüestionat pels resultats de l'enquesta política es va mostrar "moderadament optimista" perquè s'ha capgirat la situació i ja són més els partidaris del sí, que els del no. Tot i així admet que és un marge molt petit i per això confia que s'ampliarà amb la campanya de comunicació que començarà d'aquí a poques setmanes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00