Política

Afers Socials destina 2 milions d'euros per a la gent gran sense recursos

Un total de 1268 padrins reben una prestació econòmica perquè no arriben a una renda mínima amb el que cobren de pensió

Seu de la Caixa Andorrana de Seguretat Social / ANA

Andorra la Vella

L'import destinat per a les pensions de solidaritat per a la gent gran durant el primer trimestre de l'any arriba gairebé als dos milions d'euros, segons fonts del departament d'Estadística. Dos terços de les persones beneficiàries són dones i el 60% dels padrins viuen a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. La xifra de gent gran que ha demanat aquesta prestació ha augmentat respecte a l'últim trimestre del 2023 perquè són 45 persones més.

Pel que fa a les prestacions de solidaritat, el ministeri d'Afers Socials ha destinat 1,2 milions. Són 349 les persones beneficiàries i la meitat són dones entre 46 i 65 anys. També hi ha un increment de 25 perceptors més respecte a les dades de finals de l'any passat.

Quant a les pensions no contributives, l'ajuda destinada és de 14.000 euros perquè només són 15 persones qui reben aquesta prestació, totes majors de 95 anys.

En resum, Govern ha destinat més de tres milions d'euros en pensions assistencials durant el primer trimestre del 2024 adreçades a prevenir situacions de marginació, exclusió i fomentar l'autonomia.