Sociedad

Les fonts de la rotonda tornaran a funcionar aquest dimecres

L'espectacle de colors oferirà una sessió diària a les 22 hores

Una parella contemplant les proves d'assaig de les fonts / Tony Lara

Andorra la Vella

La reobertura de l'atractiu turístic de la plaça de la rotonda finalment si serà aquest estiu. Per a sorpresa de tothom, les fonts tornaran a estar operatives gràcies a les tasques de manteniment realitzades en els últims quinze dies per part de l'empresa adjudicatària i dels tècnics comunals.

Es tracta d'una obertura parcial perquè es farà una única actuació cada dia a les deu de la nit i fins a la diada de Meritxell. Una vegada acabi la temporada alta, el comú té prevista una reunió amb la constructora per estudiar possibles millores perquè l'activitat funcioni correctament."Tenim impermeabilitzacions, millores de captació, entre altres mesures que caldrà tractar en aquest pla a llarg termini. L'altra corporació es va gastar més de quatre milions d'euros. Sincerament per coherència política i econòmica, jo com a cònsol i la nostra corporació no podia permetre que la instal·lació estigués tancada", ha assenyalat Sergi González.

En aquest sentit, el cònsol de la capital vol evitar situacions viscudes com les del maig passat i el seu propòsit és tirar endavant el projecte de les fonts. També ha recordat que totes aquestes millores no suposaran cap cost per a la corporació d'igual forma que les reparacions realitzades, ja que el giny està en garantia.

Finalment, no ha fet falta desmuntar i enviar les bombes al proveïdor perquè s'han recuperat per mitjà d'aquests treballs de manteniment que han servit per posar la maquinària en funcionament. Així mateix, el comú ha instal·lat unes sondes d'alarma que avisaran automàticament als tècnics comunals si es detecta qualsevol incidència tècnica o inundació.

Carles Rosell

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra. Conductor...