Política

Immigració podrà denegar la renovació del permís de residència si es constata un reagrupament familiar irregular

Els canvis més substancials de la llei afecten el sector dels autònoms

El cap de Govern, Xavier Espot, acompanyat dels ministres, Marsol, Torres i Molné, durant la presentació de la llei Òmnibus / RTVA

Andorra la Vella

La llei òmnibus sobre habitatge, turisme i creixement sostenible preveu denegar una renovació del permís si els familiars de l'interessat es troben en situació irregular al país. Es pretén així evitar els reagrupaments il·legals per no complir els requisits econòmics, que es mantenen al voltant dels 3.500 € d'ingressos mensuals del sol·licitant.

La llei també manté el requisit de presentar el certificat d'antecedents penals per obtenir la residència a Andorra, tret de les persones refugiades. I és que per a aquestes persones s'aplica la llei específica sobre acollida temporal per raons humanitàries que ja preveu que no poden ser-ne beneficiaris els refugiats que hagin comès delictes greus fora del país. S'intenta així evitar un doble tràmit.

En matèria d'immigració, la llei òmnibus també preveu modificar les condicions per a les autoritzacions d'autònoms els quals hauran d'efectuar un dipòsit de 50.000 euros, tenir el 35% del capital social i exercir un càrrec en l'òrgan d'administració de l'empresa a excepció de les societats d'economia digital, emprenedoria i innovació.

Finalment, la llei preveu crear noves categories de residència temporal i en concret per estudis, pràctiques formatives, recerca o entrenaments d'alt nivell esportiu. Per a tots ells el permís durarà el període de l'estada i caldrà presentar un pla d'estudis i un calendari acadèmic per als estudiants i el calendari de pràctiques, d'entrenaments o de l'activitat de recerca en la resta de casos.

Marisol Fuentes Pérez

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007, directora de Ràdio SER Principat d’Andorra, emissora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00