Política

SAETDE invertirà 100 milions a les pistes d'Encamp en els pròxims deu anys

Els projectes prioritaris es focalitzen en la dinamització econòmica del Pas de la Casa i el desenvolupament del sector del Maià

L'àrea del futur sector del Pic del Maià / Andorra Turisme

Andorra la Vella

La concessionària del domini esquiable ha signat un nou acord amb el comú encampadà per dur a terme un pla d'inversions de 100 milions d'euros fins al 2035. El contracte ja és públic i inclou la cessió de les pistes del Pas de la Casa, Grau Roig i el pic de Maià.

El pla d'inversions ja té fixat un calendari ila primera actuació a executar aquest any serà la reforma de l'avinguda Encamp del pas de la Casa que costarà 3,5 milions d'euros. Posteriorment, es preveuen quatre inversions prioritàries i d'execució obligatòria com la construcció d'un nou edifici públic al Pas, la instal·lació del giny del Maià, la reforma de l'edifici de serveis de Grau Roig i l'edificació d'un nou restaurant a la zona de les Abelletes. Totes aquestes actuacions obligatòries tenen una previsió al voltant dels 45 milions, però n'hi ha altres de previstes per executar fins a arribar a aquests 100 milions, moltes d'elles concentrades a l'àrea del pic del Maia.

El calendari d'inversions és ajustable i modificable si el cost dels projectes supera el 20% del cost pressupostat. A més, SAETDE ha d'oferir una garantia de dos milions per avalar que es faci tot i la concessió disposa d'un règim sancionador amb multes que poden arribar fins al mig milió d'euros en cas que l'empresa no compleixi el pactat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00