Política

La llei Òmnibus ha incorporat elements del programa Reviu

El conseller d'habitatge del comú d'Andorra la Vella, Marc Torrent, afirma que els dos projectes són compatibles

El conseller d'habitatge, Marc Torrent, explicant els objectius del Programa Reviu acompanyat del cònsol major, Sergi González / TONY LARA

Andorra la Vella

Així ho creu el conseller de Transformació Digital i Sostenibilitat, i d'Habitatge de la corporació d'Andorra la Vella, Marc Torrent, qui recorda que ells ja portaven aquesta iniciativa al programa electoral. En aquest sentit, admet que tant Reviu com la cessió obligatòria que preveu la llei Òmnibus van dirigits a evitar que quedin pisos buits i, d'aquí que vegi com la segona ha pres la idea, encara que sigui amb un enfocament totalment diferent, de la primera. Diu que tots dos són compatibles i lloa que les dues administracions treballin per donar resposta a aquesta problemàtica.

Per executar-lo, necessita un conveni amb els propietaris, que ja té el reglament aprovat i pagarà un lloguer en funció de les característiques del pis que cedeixi, calculat a partir del salari medià. També un segon que serà l'adjudicació a l'arrendatari. Aquest no està tancat, espera que s'aprovi pròximament i serà en funció de la seva renda familiar.

Qüestionat per la borsa on s'hauran d'inscriure i si és compatible amb la del Govern, Torrent admet que falta encara alguna trobada amb ells per acabar de tancar-ho, però recorda que la corporació ja en disposa d'una, amb Jovial o el Calones.

Finalment, detalla que s'han recollit una sèrie de casuístiques per les quals un propietari podrà recuperar el seu pis. El conseller explica que caldrà valorar-les cas a cas, però que no es preveu que una d'elles sigui per destinar-lo a un familiar directe. Si mai passa, hauria de fer front al cost sencer de la reforma.

D'altra banda, el comú d'Andorra la Vella pagarà 26.000 euros pels serveis d'auditoria encarregats a estudiar la gestió econòmica de Conxita Marsol. L'auditoria OCPS AUDITORS serà qui faci aquests treballs sobre l'administració financera del segon mandat de Marsol i de l'excònsol David Astrié, compresos entre el 2020 i el 2023.

El consol major Sergi González ja va dir en el seu dia que desconfiava de tota la gestió de l'anterior corporació, i per aquest motiu va demanar una anàlisi dels comptes.

Es preveu que a finals d'any l'informe de l'auditoria estigui acabat.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00