Política

La ramaderia catalana reclama mesures de prevenció davant els atacs d'ossos

L'últim incident va tenir lloc a la muntanya d'Alins amb dos vedells morts

Un os passejant-se per les muntanyes d'Alins / Sergi Gastó

Andorra la Vella

El sindicat català Unió de Pagesos ha demanat aquesta setmana una reunió urgent amb el nou govern de la Generalitat de Salvador Illa per tractar la problemàtica de la població d'ossos al Pirineu. Una qüestió que toca de ben a prop a Andorra pel pas del plantígrad per les muntanyes del país. Dins de territori andorrà no s'ha produït cap atac, però sí al municipi d'Alins on un ramat de vaques es va veure afectat el passat juliol amb el resultat de dos vedells morts i un ferit.

El coordinador territorial de Comarques de Muntanya, Joan Guitart, ha lamentat la desinformació de les institucions respecte a la xifra dels atacs ocorreguts i ha exigit més seguretat per als ramats.

El sector ramader vol conèixer el nombre d'ossos que les comarques de muntanya poden acollir perquè cada vegada en són més i tenen menys recursos per protegir els seus bestiars.

Segons Guitart, actualment hi ha 83 exemplars a tot el Pirineu, 41 dels quals al Pirineu català. El programa de reintroducció de l'os bru va començar amb set exemplars l'any 1996.

Carles Rosell

Carles Rosell

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra. Conductor de l’Aquí Esports, col·laborador de Carrusel i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00