Política

Govern cobrarà entrada a tots els turistes que vinguin a passar el dia

És una mesura que caldrà analitzar en un procés participatiu amb el conjunt dels sectors socioeconòmics del país

Cues a la frontera hispanoandorrana per sortir del país / Mobilitat

Andorra la Vella

La nova llei sobre creixement sostenible i dret a l'habitatge inclou l'aplicació d'una vinyeta turística que haurà d'estudiar l'executiu amb tots els actors econòmics i socials del país. La principal finalitat és limitar el turisme massiu, principalment aquell que només ve a Andorra per un dia i no genera guanys econòmics en la totalitat dels sectors del Principat.

La implementació d'una taxa per entrar al país només afectarà aquells turistes, o anomenats excursionistes; segons ha explicat el cap de Govern, Xavier Espot, a Catalunya Ràdio. Per tant, tots aquells visitants que pernoctin no hauran de pagar una futura vinyeta.

La taxa no s'aplicaria a tots els cotxes estrangers, només aquells que entrin i surtin en un temps de 24 hores i els treballadors fronterers quedarien exempts. El cap de Govern ha assenyalat que l'import a pagar hauria de ser raonable perquè compensi la petjada que provoquen els excursionistes al país dins d'un sistema àgil i telemàtic. Tot i això, la postura d'Espot és a favor del turisme, com a element que dona riquesa a l'economia del territori; encara que l'aposta sigui per un altre model turístic de més qualitat

El Govern s'ha donat fins a finals d'any per discutir aquesta mesura prematura. S'haurà de reflexionar amb tots els sectors econòmics si posa en practica una mena de peatge per als visitants d'un sol dia.

Carles Rosell

Carles Rosell

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra. Conductor de l’Aquí Esports, col·laborador de Carrusel i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00