Política

La llei òmnibus impedirà les empreses fantasmes

Les societats estrangeres que s'instal·lin a Andorra hauran de presentar de forma bianual un dossier sobre la seva activitat

Roda de premsa del Projecte de llei de creixement sostenible i dret de l'habitatge / JAviladot

Andorra la Vella

La llei òmnibus sobre habitatge i creixement sostenible també regularà la inversió estrangera que tindrà un seguiment més efectiu amb el nou text.

Així, es preveu obligar l'inversor a presentar al Govern de forma bianual la documentació que acrediti el compliment de la llei, una documentació que quedarà definida en un nou reglament. Si no es presenta aquesta documentació sobre l'evolució de l'empresa, l'executiu pot denegar la inversió i suspendre o prohibir la seva activitat.

Es pretén d'aquesta manera evitar les societats pantalla que només busquen evadir impostos i que ocupen habitatges que es podrien destinar al lloguer residencial.

L'actual llei de societats no preveu cap seguiment de les inversions estrangeres un cop autoritzades pel Govern. És un dels principals problemes que s'ha trobat la ministra Conxita Marsol en aquest mandat i vol així posar ordre en aquesta matèria.

De fet, el projecte de llei preveu que si transcorreguts sis mesos des de l'autorització de la inversió no es materialitza, automàticament quedarà caducada i la seva activitat, prohibida. Per allargar l'autorització s'haurà de sol·licitar una pròrroga explícita acompanyada de tota una documentació que acrediti els motius del retard.

Les inversions que es desestimin o quedin prohibides i, així i tot, tirin endavant amb l'activitat, es poden arriscar a multes d'entre 5.000 i fins a 50.000 euros segons la gravetat.

Marisol Fuentes Pérez

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007, directora de Ràdio SER Principat d’Andorra, emissora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00