Política

Les sancions dels vehicles andorrans es començaran a cobrar a mitjà termini

L'intercanvi d'informació entre Espanya i França no dependrà de si tira endavant o no l'acord d'associació

El radar tram de la C-14 a Bassella / Arxiu ANA

Andorra la Vella

Govern treballa per fer possible l'intercanvi de dades entre els estats veïns en matèria de trànsit. En el cas de França ja s'està negociant un conveni bilateral perquè s'apliquin les multes als vehicles estrangers i es preveu fer-ho pròximament amb Espanya. Així ho va confirmar el cap de Govern, Xavier Espot, als micròfons de Catalunya Ràdio qui va assenyalar que l'intercanvi d'informació es produiria tant si s'aprova l'acord d'associació com si no. Andorra hauria de compartir les dades per norma si s'adhereix a l'acord amb la Unió Europea, ja que formaria part del mercat interior europeu.

De totes maneres, en un futur pròxim les infraccions que fan els conductors fora del seu país d'origen podran ser sancionades. Les dades es compartiran en tots dos sentits, cosa que significa que el Principat també podrà recaptar les multes comeses per conductors espanyols i francesos; i com explica el cap de govern, l'impacte percentual és molt més gran en el cas d'Andorra que en el cas de Catalunya o d'Espanya pel percentatge de vehicles que transiten per un costat i per l'altre.

Cal recordar que el Servei Català de Trànsit va fer pública la pèrdua de 4 milions d'euros en concepte de multes d'excés de velocitat d'andorrans en les carreteres catalanes.

Carles Rosell

Carles Rosell

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra. Conductor de l’Aquí Esports, col·laborador de Carrusel i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00