Política

L'oposició critica l'actuació de Govern sobre la vinyeta turística

Concòrdia i PS consideren un error haver avançat una proposta sense tenir un pla concret

Darrera sessió de Consell General / Sergi Perez Moreno

Andorra la Vella

Més que en el contingut, l'error s'ha produït en les formes. És la conclusió que s'extreu de les reaccions dels grups de l'oposició en referència a les diverses manifestacions realitzades per part de l'executiu en els mitjans de comunicació. Tant Concòrdia com el PS creuen que el problema radica en el "com" i no amb el "què" i es queixen de la nul·la planificació de Govern.

En declaracions a la SER, el líder de Concòrdia, Cerni Escale, ho atribueix a un problema en l'ordre de factors, ja que l'ideal seria tenir-ho tot lligat per a posteriori fer-ho públic a fi que no hi hagi cap mena d'especulacions; però l'executiu ho ha fet al contrari comunicant l'aplicació d'una possible taxa sense tenir les idees clares.

La llei òmnibus li ha servit d'exemple a Escalé per comparar totes dues actuacions. En relació amb l'habitatge, l'executiu també va anunciar unes idees prèvies abans de tenir les mesures preparades, i la conseqüència ha estat un increment de preus.

Malgrat tot, el cap de l'oposició pensa que és una idea interessant i que s'ha d'explorar, però s'ha de determinar molt bé a qui s'apliquen aquestes vinyetes i de quina manera es fan els controls als vehicles.

Per part del partit socialdemòcrata no els hi sorprèn el comportament dels membres de l'executiu perquè és el que acostumen a fer: legislar curt, sense cap termini i sense mirar més enllà. El president de la formació, Pere Baró, ha assenyalat que primer caldria fer una anàlisi, després parlar amb els sectors i, finalment, anunciar la implementació de la mesura. Un guió no contemplat en el dietari de Govern.

El president del PS es mostra favorable a l'execució d'aquest taxa; ja que és una mesura, com amb el tema de l'habitatge, que van proposar ells mateixos la legislatura passada. Baró afegeix que Govern pensa que té la veritat absoluta, encara que després acabin comprant les nostres idees massa tard.

Carles Rosell

Carles Rosell

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra. Conductor de l’Aquí Esports, col·laborador de Carrusel i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00