Sociedad

Salut manté el seguiment per la verola del mico

Aquest any no s'ha registrat cap cas al país, a diferència dels dos últims que es van detectar cinc casos

Hospital Nostra Senyora de Meritxell / SFGA

Andorra la Vella

El ministeri ha reforçat els últims dies la vigilància per detectar possibles casos del virus. Actualment, a Andorra no s'ha registrat cap cas ni sospita de la malaltia, però les autoritats sanitàries segueixen la situació per prendre qualsevol mesura de control que sigui necessària.

L'OMS va declarar l'alerta d'emergència de salut pública per l'aparició de la nova variant al continent, però nega que la verola del mico sigui la nova COVID. En un comunicat, el director general de l'OMS a Europa, Hans Henri P. Kluge, ha assegurat que Europa sap com controlar la propagació del virus. A més, ha reiterat que la necessitat d'una "resposta coordinada" encara més "gran" a Àfrica i demana a Europa "treballar directament" amb les regions afectades.

La Unió Europea ha descartat el tancament de fronteres perquè la transmissió per verola del mico és molt baixa, una baixa incidència que també inclou Andorra.

El Govern recomana a les persones que es desplacin a un país en el qual hi ha circulació viral actualment que prenguin les mesures de prevenció adequades. Les recomanacions són evitar el contacte amb animals salvatges i el contacte estret amb persones malaltes i no compartir roba o altres estris amb persones afectades pel virus. Es demana que abans de viatjar a aquests indrets es contacti amb el Servei d'Atenció al Viatger o amb el 116.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00