Política

Air Nostrum s'encarregarà de les rutes aèries de Palma i Madrid dos anys més

El primer vol a les Balears està programat per al 28 de setembre i es mantindrà fins a finals d'octubre per acabar la temporada d'estiu

El secretari d'Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, durant l'anunci de l’adjudicació de les rutes aèries / CEsteve

Andorra la Vella

Govern confia en la companyia filial d'Ibèria perquè sigui l'operadora principal i única de l'aeroport d'Andorra-la Seu d'Urgell. El contracte serà per dos anys per a dur a terme una ruta de vols regulars a Palma i Madrid.

Així, Air Nostrum continuarà oferint el vol amb la capital espanyola i la novetat és l'adjudicació de la línia de Palma després de la prova pilot realitzada durant la temporada d'hivern d'enguany. Segons l'executiu, les xifres assolides d'ocupació han permès continuar amb els viatges a la capital de les Illes Balears i a partir del 28 de setembre i fins a finals d'any hi haurà dues freqüències setmanals. El secretari d'Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, ha detallat que fins a l'octubre les freqüències amb Palma seran dissabte i dimarts, i a partir de novembre i desembre, canviaran a divendres i diumenge. Pel que fa a Madrid, es mantenen les dues connexions setmanals els divendres i els diumenges.

L'aerolínia propietat d'Ibèria ha estat l'escollida per davant de la presentada per Swift i s'enduu la subvenció de 940.000 euros pels vols a Madrid i 660.000 pels vols a Palma. La previsió inicial de 220.000 euros destinada a la prova pilot, i que s'ha estalviat l'executiu, ha servit per pagar de la ruta a les Balears d'aquest any. Una ruta que funcionarà fins al 2026 els divendres i diumenges durant l'hivern, però que a l'estiu no te les dates confirmats, ja que Govern juntament amb la companyia hauran de buscar quins són els millors dies per volar.

Finalment, Forne ha indicat que el bitllet a Palma costarà 56 euros i a Madrid 63, També ha descartat establir una connexió a curt termini amb París per l'alt cost que suposaria.

El bus nocturn començarà el 2 de setembre

El secretari d'Estat també va anunciar que, segons està previst, els reforços del bus nocturn s'iniciaran el 2 de setembre, mentre que s'estan estudiant els reforços del servei de bus escolar. "Estem treballant en un estudi de línies que, probablement, tindrem enllestit a finals d'any", ha indicat, Forné, mentre afegia que "estem molt satisfets d'haver creat una cultura del bus a Andorra, una cosa que fa quatre anys no existia".

Carles Rosell

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra. Conductor...