Economía y negocios

El Mundial de BTT vol arribar als 25.000 espectadors

La meteorologia és l'element que aixeca més preocupació entre els organitzadors de la competició

Les autoritats de l'esdeveniment encapçales pel director del Mundial, Josep Marticella, a la dreta de la imatge / Carles Rosell

La Massana

L'organització del Campionat del Món de BTT de Pal Arinsal es proposa aconseguir una assistència propera als 25.000 espectadors. Fins al moment s'han venut 8000 entrades i es preveu que s'arribin a vendre entre 20.000 i 25.000, tal com va confirmar el director del Mundial, Josep Marticella. El ticketing és una part important per compensar totes les inversions realitzades i per assolir l'equilibri pressupostari, objectiu principal dels responsables de la cursa després que s'hagin gastat uns 4 milions d'euros. Però el director de l'esdeveniment està tranquil respecte a aquest tema perquè la venda d'entrades anticipades és superior a la d'anys anteriors.

La meteorologia és el factor que genera més preocupació entre l'organització perquè condicionarà moltes proves en cas de pluja, sobretot de logística, i no tant pel que fa a l'estat dels circuits perquè els responsables del traçat ho tenen tot preparat i adaptat.

Tant Marticella com el consultor de l'UCI, Simon Burney, van afirmar que les relacions entre les dues parts són excel·lents i la confiança és màxima després de nou Copes del Món i un Mundial. Per la seva banda, el director general d'Andorra Turisme, Betim Budzaku, va destacar la importància d'aquest esdeveniment pel país; no només esportivament, sinó a escala promocional perquè posiciona a Andorra com un destí internacional.

Exactament, són 711 corredors que lluitaran per 17 mallots de campió del món entre les cinc disciplines que es disputaran. Les primeres finals seran dimecres amb la prova de relleus per equips de cross country i les curses de bicicletes elèctriques.

Des d'avui i fins diumenge l'estació acollirà més de 80.000 persones, incloses més de 3000 entre corredors, mecànics, staff, voluntaris i cossos especials.

La cerimònia d'inauguració celebrada aquest vespre a la plaça de les Fontetes a la Massana donarà aquest dimarts el tret de sortida oficial als Mundials amb les primeres classificatòries.

Carles Rosell

Carles Rosell

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra. Conductor de l’Aquí Esports, col·laborador de Carrusel i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00