Economía y negocios

El preu de les importacions van créixer un 32% al maig, respecte a l'any anterior

Els productes que han pujat més de preu són els combustibles, els olis i els productes alimentaris

Informe sobre l'índex de valor unitari del comerç exterior / estadistica

Andorra la Vella

El departament d'Estadística ha publicat el darrer informe sobre l'índex de valor unitari del comerç exterior que indica l'increment dels preus quan a les exportacions es refereix, en gairebé una tercera part més que el maig del 2023. Si es compara amb l'abril d'enguany, l'augment és del 12%. Per contra, les xifres de les importacions són més moderades i respecte a l'any passat només han crescut un 0,5% i han caigut el 3% si es compara amb l'abril d'enguany.

Els productes que han pujat més de preu són els combustibles, els olis i els productes alimentaris. Els dos primers superen el 10% i el tercer frega aquesta xifra. Les begudes i el tabac, així com els productes manufacturats presenten una davallada equivalent.

Si s'analitza l'origen d'aquestes importacions, les que arriben de França són les que han experiment una alça més importat, quan al cost es refereix, ja que superen el 17% respecte a l'any anterior. Les que arriben de la Gran Bretanya i la resta de països de la Unió Europea ho han fet un 3,3%, i destaca que les d'Espanya han caigut un 5,5%.