Política

El 20% dels proveïdors del Grup FEDA hauran de complir amb criteris de sostenibilitat l'any 2027

La parapública ha presentat el pla de sostenibilitat fins al 2027 que inclou 86 accions, compreses en 31 objectius

La directora de Sostenibilitat, Comunicació i Clientela de FEDA, Nerea Moreno / ANA

Encamp

La parapública ha presentat el pla de sostenibilitat fins al 2027 que inclou 86 accions, compreses en 31 objectius, dividits en tres eixos; que són la governança, el social i l'ambiental. Totes estan destinades a reduir el consum energètic un 15%, el d'aigua un 10%, a augmentar la producció d'energia fins al 33% i que el 75% de la que s'importi sigui de fonts renovables. També preveu augmentar un 25% la xarxa de calor, la renovació del parc de vehicles, o a inculcar valors de sostenibilitat entre la seva plantilla i a crear un cos de voluntaris. Igualment, crearan de beques d'estudi. L'objectiu és avançar cap a la neutralitat de carboni prevista pel 2030.

Un dels elements més destacats, tal com ha explicat la seva directora de Sostenibilitat, Comunicació i Clientela, Nerea Moreno, serà el fet d'aconseguir que el 20% dels seus proveïdors compleixin amb una sèrie d'indicadors sostenibles.

Aquesta és la primera revisió del pla de sostenibilitat, un cop va finalitzar l'anterior, l'any passat. Moreno, recorda que entre les diferències amb aquell, el nou és més concret i, per tant, més ambiciós.

Finalment, destacar que aquest pla de sostenibilitat s'aplicarà a totes les empreses del grup FEDA, és a dir a la mateixa parapública, a FEDA Solucions i Feda Ecoterm, però també a Ctrasa, la qual, per això, disposa del seu pla d'obsolescència que fixa les accions per tancar-la.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00