Economía y negocios

FEDA preveu duplicar la producció d'energia a través de les xarxes de calor

Un altre objectiu que fixa el pla de sostenibilitat és incrementar un 25% dels clients

Jordi Travé va presentar l'any passat l'ampliació de la xarxa de calor de Canillo / ANA / L.G.

Encamp

És un dels objectius que es desprenen del pla de sostenibilitat que s'ha presentat aquesta setmana i que va en consonància amb les premisses que fixa la Litecc, la Llei per l'Impuls de la Transició Energètica i el Canvi Climàtic, per a l'any 2030. Així, la directora de Sostenibilitat, Comunicació i Clientela de FEDA, Nerea Moreno, detalla que caminen sense pausa cap a la neutralitat de carboni i que un element clau serà la producció d'energia, la qual no ha parat d'augmentar en els darrers anys. Per aconseguir-ho, han impulsat diferents projectes com ara les xarxes de fred i calor, que estan situades a Andorra la Vella, Escaldes i Canillo, i per cadascuna d'elles tenen plans per augmentar el seu rendiment.

L'any passat aquestes infraestructures van subministrar 33.000 megawatts, hora, d'energia i preveuen que el 2030 en siguin 77.000.

Un altre objectiu que fixa el pla de sostenibilitat és que a banda de produir més energia amb aquest sistema, s'incrementin els clients. Així treballaran perquè creixin un 25% fins al 2027.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00