Política

Casal reclama a l'oposició no allargar el tràmit parlamentari de la llei òmnibus

El ministre Portaveu, Guillem Casal, recorda com els partits de la minoria els van posar pressa a ells perquè presentessin la llei i ara no entendria que s'allargués al Consell General

El ministre Portaveu, Guillem Casal / JAViladot

Andorra la Vella

El ministre Portaveu, Guillem Casal, ha recordat que la problemàtica de l'habitatge és un element compartit per a totes les formacions representades al Consell General, de manera que tot i que respecta la tasca dels consellers a l'hora de presentar esmenes, considera que caldria evitar les moratòries en el tràmit parlamentari o les esmenes a la totalitat, perquè allargaran la seva entrada en vigor i, per tant, els seus efectes.

En aquest sentit, recorda com els partits de la minoria els van posar pressa a ells perquè presentessin la llei i ara no entendria que s'allargués al Consell General.

Per altra banda, ha fet referència a l'èxit dels cursos presencials de català i ha explicat que han rebut un miler de peticions d'inscripció per al pròxim curs, quan hi ha 700 places disponibles. Aquí ha recordat que el primer que caldrà fer és destriar les sol·licituds, perquè una persona podria haver-se inscrit en varis horaris. Un cop finalitzada aquesta tasca, es posaran en contacte amb aquells que hagin quedat fora per explicar-los les alternatives que tenen, com són els cursos virtuals o els centres d'autoaprenentatge.

Finalment, ha exposat el nou reglament que unifica tots els protocols escolars de tots els sistemes educatius. Ha comentat que és el primer text d'aquestes característiques que es crea i que ordena els procediments que a la pràctica ja es feien de manera conjunta, com ara; les inscripcions, els canvis de centre o de sistema educatiu, o les baixes.

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des...