Política

Les obres del túnel de Rocafort començaran a meitats del 2025

El Govern calcula que l'obra estarà acabada el 2027 / Arxiu-ANA

Andorra la Vella

Serà l'últim tram del desviament de Sant Julià i, tal com ha explicat el ministre Portaveu, Guillem Casal, es farà un cop finalitzin els treballs d'instal·lació de les proteccions de la vessant muntanya, adjacents al túnel, que tot just avui s'han adjudicat en Consell de Ministres i que tenen un cost aproximat de dos milions d'euros. Es preveu que estiguin col·locades a la primavera vinent i, mentrestant, el Govern continuarà tancant el projecte del túnel, per licitar les obres i adjudicar-les.

En aquest sentit, i a l'espera d'una presentació pública que es farà en els pròxims mesos, confia que a mitjans de l'any vinent podrien començar les obres del túnel de Rocafort i preveu que estigui finalitzat l'any 2027.

Per altra banda, també ha adjudicat, per 560.000 euros, els treballs de millora de dos trams de la carretera de la Comella i de la Rabassa. En la primera s'arranjarà una deformació de la calçada, se substituiran les barreres de contenció i es refarà la cuneta, així com es repararà el sistema de drenatge, mentre que a la segona, substituiran un tram de la barrera metàl·lica per posar-la de fusta.

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des...