Política

Les corporacions volen tenir un paper més actiu en matèria d'habitatge

Els cònsols s'han compromès ha presentar els estudis de càrrega en el termini acordat amb l'executiu per iniciar, immediatament, les revisions dels Plans d'Ordenament Urbanístic en funció dels seus resultats

Els cònsols volen implicar-se en la revisió de la llei del sòl / TONY LARA

Andorra la Vella

Així ho han expressat els seus representants després de la reunió de cònsols, en la qual han validat a Lluís Ginjaume com la persona que els representarà al consell director de l'Institut Nacional de l'Habitatge. En declaracions posteriors, els cònsols d'Andorra la Vella i de Sant Julià de Lòria, Sergi González i Cerni Cairat, han reclamat que aspiren a tenir un rol més actiu a l'hora de lluitar contra aquesta problemàtica. D'aquí que hagin decidit reunir-se periòdicament per tractar aquesta qüestió.

La figura de Ginjaume ha estat benvinguda per tots els comuns, de qui valoren especialment que sigui una persona "molt implicada" en diferents models d'habitatge perquè l'ajudarà a mostrar aquesta actitud més proactiva que volen.

La reunió de cònsols ha servit també per iniciar el concurs per contractar una empresa que actualitzi l'eina informàtica del cens, un pas natural explica Cairat, després que acordessin revisar la llei per agilitzar els tràmits. Finalment, també han acordat encarregar un estudi tècnic i econòmic per a la nova concessió de la recollida selectiva.

Els comuns entregaran els estudis de capacitat de càrrega a l'octubre

És un altre compromís que han refermat els cònsols en la trobada mensual. El lauredià Cerni Cairat ha estat contundent en assegurar que totes les corporacions presentaran aquesta documentació en el termini acordat amb l'executiu per iniciar, immediatament, les revisions dels Plans d'Ordenament Urbanístic en funció dels seus resultats. Malgrat que algunes ja ho han fet, algunes altres encara estan treballant alguns aspectes de caràcter més tècnic. És precisament el seu cas, ja que a Sant Julià de Lòria estan en una "fase de revisió i aclariment".

Encara en matèria d'urbanisme, els comuns han aixecat la veu un cop més per fer-se escoltar en els treballs que s'estan fent per modificar la llei del sòl. En aquest sentit, volen reunir-se amb els consellers generals i també amb membres de l'executiu per saber en quin punt estan i què és exactament allò que volen canviar.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00