Economía y negocios

Les hipoteques per comprar habitatge creixen un 16%

A totes les parròquies excepte en tres s'ha produït un increment generalitzat, tant del nombre d'hipoteques noves com del seu valor econòmic, menys a Canillo, la Massana i Escaldes

Els bancs van concedir 308 hipoteques d'habitatges durant el primer semestre de l'any / Getty Images

Andorra la Vella

Els bancs han concedit 308 nous crèdits durant el primer semestre de l'any per a ús residencial. Una xifra que és un 15,8% més que en el mateix període de l'any passat, però que també és un 10% menys que en el tram final de l'any. El valor econòmic fins al juny supera els 95,5 milions d'euros, un 11,6% més que en el mateix període de l'any passat, però novament cau un 10% en comparació amb el segon semestre.

A totes les parròquies excepte en tres s'ha produït un increment generalitzat, tant del nombre d'hipoteques noves com del seu valor econòmic. Així, a Canillo i a la Massana cauen un 11 i un 13% respectivament, quan al valor econòmic es refereix i el doble quan al nombre de nous crèdits, mentre que a Escaldes ha caigut en els dos camps: el primer a la meitat i un 20% el segon. Per contra, a la capital s'han més que duplicat les xifres econòmiques i a Encamp han crescut un 180%. També tenen bons resultats Ordino i Sant Julià.

Aquestes dades, publicades pel departament d'Estadística mostren com la pràctica totalitat dels demandants són nacionals i els internacionals no arriben al 3%.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00