Política

El cub de pantalles LED per informar sobre l'Acord d'Associació s'instal·larà a la Fira d'Andorra la Vella

El ministre Portaveu ha explicat que seran quatre pantalles que amb l'ajuda de la tecnologia d'intel·ligència artificial, donaran una resposta adaptada al perfil de cada demandant

El ministre Portaveu, Guillem Casal / JAViladot

Andorra la Vella

El ministre Portaveu, Guillem Casal, s'ha referit a l'edicte publicat al BOPA a través del qual el Govern destinarà 175.000 euros a la creació, construcció, programació, manteniment i muntatge d'un cub de pantalles LED que respondrà tots els dubtes vinculats amb l'acostament a Europa. Així, ha detallat que forma part de l'estratègia de comunicació perquè la població estigui ben informada quan vagin a votar en el referèndum i que amb quatre pantalles i l'ajuda de la tecnologia d'intel·ligència artificial, podran donar una resposta adaptada al perfil de cada demandant.

S'estrenarà durant la Fira d'Andorra la Vella a l'estand de la secretaria d'Estat d'Afers Europeus i durant uns mesos es mourà a les parròquies en funció de la disponibilitat i dels esdeveniments que facin. El contracte és fins al 15 d'abril, tot i que es podrà renovar fins al 15 de desembre.

Per altra banda, el ministre s'ha referit a un altre edicte pel qual contractaran una eina que permeti la detecció, identificació i control dels habitatges d'ús turístic il·legals. Amb aquesta acció rastrejaran la xarxa per trobar aquelles ofertes d'HUTs que no disposin del permís corresponent o que no estiguin registrats com a tals. Fins ara, aquesta feina la desenvolupaven de forma manual els inspectors del ministeri de Turisme, però entén que calia reforçar-la especialment a partir de la moratòria sobre les noves llicències que van aprovar fa un any.

Finalment i en clau política, no ha contestat les esmenes que Concòrdia ha presentat a la llei Òmnibus, tot i que assegura que la voluntat de totes les parts és mantenir el creixement econòmic, però garantint que sigui sostenible.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00