Economía y negocios

Es disparen les demandes d'ajuda al programa de digitalització de les empreses

273 empreses han participat des que el Govern el va crear, però a partir del juny ho han fet més de 100, és a dir que en només tres mesos han crescut un 60%

El secretari d'Estat de Transformació Digital i Telecomunicacions, Marc Rossell. / JAViladot

Andorra la Vella

El Govern va crear aquesta iniciativa fa dos anys, però la va reformular el juny passat perquè no aconseguia motivar al teixit empresarial. D'aleshores, a partir d'una divisió sectoritzada en quatre àmbits econòmics, les sol·licituds s'han multiplicat. Així ho ha explicat el secretari d'Estat de Transformació Digital i Telecomunicacions, Marc Rossell, qui ha xifrat en 273 empreses les que han participat des de l'inici del programa, però des del juny ho han fet més de 100, és a dir que en només tres mesos han crescut un 60%.

Diu Rossell que l'èxit ha estat precisament aquesta sectorització i que han escoltat els actors econòmics. A més, ha detallat que les principals demandes han estat per desenvolupar webs i botigues en línia, posicionament web (SEO) i formacions en digitalització.

Aquest creixement de les demandes han provocat que s'esgoti la partida de 290.000 euros prevista al pressupost, de manera que en Consell de Ministres han decidit incrementar-la en 260.000 euros més fins a finals d'any.

El programa també inclou la creació d'un catàleg de proveïdors i d'empreses capaces d'oferir solucions tecnològiques. Actualment ja són 120.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00