Ocio y cultura

Comencen els treballs de documentació del dolmen del Cubil

La durada prevista de la intervenció arqueològica és de sis setmanes i s'allargaran fins al novembre. El pressupost és de 82.000 euros i està finançat a parts iguals pel Govern i el comú

Arqueòlegs treballant al jaciment del túmul del Cubil / ANA

Andorra la Vella

Forma part de la intervenció arqueològica a l'Orri de l'Estany Forcat, que va començar l'any passat, i que ha de determinar el potencial que té el jaciment que s'inclou en el projecte de la ruta dels Orris. Així, la ministra de Cultura i la cònsol major d'Encamp, Mònica Bonell i Laura Mas, han acompanyat el director de l'excavació, Josep Font, fins al túmul del Cubil ara ja confirmat que és un dolmen i que està datat al 2.200 abans de Crist.

A partir d'ara es delimitarà i descobrirà l'espai que ocupa l'estructura tumular, d'uns 13 metres de diàmetre i 145 m², i s'aprofitarà per documentar-la gràficament. Serà l'any vinent quan s'excavarà la cambra sepulcral, les restes mobles (si se'n troben) i s'exhumaran per tal d'analitzar-les i dur a terme un estudi del material ceràmic i antropològic extret.

La durada prevista de la intervenció arqueològica és de sis setmanes i s'allargaran fins al novembre. El pressupost és de 82.000 euros i està finançat a parts iguals pel Govern i el comú.

Finalment, cal destacar que l'estudi ha determinat que hi havia un assentament prehistòric anterior al dolmen, i que daten als volts del 2.700 abans de Crist.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00