Directo

IRÁN ATACA ISRAEL Sigue en directo la última hora del ataque de Irán sobre Israel

Economía y negocios

Els propietaris de Terres afirmen que la intervenció en el mercat de l'habitatge incrementarà el preu dels lloguers

L'apta deixa molt clar que la propietat privada no està a la lliure disposició de cap administració per regular i mitigar tendències econòmiques globals

El president de l'APTA, Josep Duró, en una imatge d'arxiu. / ANA/Arxiu

Andorra la Vella

L'entitat ha publicat la seva visió de la llei del Creixement Sostenible i del Dret a l'Habitatge, perquè veuen alarmats com és cada cop més freqüent que l'executiu i els comuns pretenguin disposar "de manera lliure i unilateral" de béns que són de propietat privada, un element que recorden que està recollit a la constitució. Així, entenen que es culpa injustament els propietaris, a qui s'assenyala com els responsables de la crisi de l'habitatge, però que és la deriva perillosa en la qual es mou Govern la que genera una inseguretat jurídica que comportarà la recessió de l'activitat immobiliària i l'augment dels preus dels lloguers.

De fet, van més enllà i l'acusa de promoure un marc legal a partir del qual podran requisar i expropiar els seus béns, però que alhora els continuarà exigint, a ells, que es facin càrrec de totes les despeses i obligacions, amb uns ingressos dels lloguers que estaran per sota del preu del mercat.

Finalment, deixen molt clar que la propietat privada no està a la lliure disposició de cap administració per regular i mitigar tendències econòmiques globals i, per tant, rebutgen que s'utilitzi la propietat privada com una eina per intentar respondre un problema complex que requereix molta reflexió i consens. En aquest sentit, recorden que de manera reiterada han demanat que els deixin participar, ajudar, aportar i fins i tot involucrar-se s'hi, però que cap de les seves propostes han estat considerades.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00