Directo

IRÁN ATACA ISRAEL Sigue en directo la última hora del ataque de Irán sobre Israel

Política

La Coordinadora considera que la llei Òmnibus no resoldrà la problemàtica de l'habitatge

Quant als pisos buits entenen que sense un registre de la propietat i un índex de preus no serà efectiva, i també lamenten que es posi el focus en la inversió estrangera quan l'especulació no té nacionalitat

L'entitat entén que hi ha accions positives però que o no estan prou desenvolupades o s'han fet per mantenir l'statu quo

Andorra la Vella

L'entitat sorgida a partir de les mobilitzacions de l'any passat ha presentat les seves conclusions sobre el projecte de llei que el Govern ha entrat a tràmit parlamentari i que els grups ja treballen en l'elaboració de les esmenes. D'entrada, avancen que no aconseguirà l'objectiu de reduir el preu del lloguer, ja que malgrat que presenta bones iniciatives, o no estan prou desenvolupades o n'hi ha d'altres que directament serviran per mantenir l'statu quo actual.

Quant a la cessió obligatòria dels pisos buits, consideren que si no va acompanyada d'un registre de la propietat i d'un índex de preus de referència no es podrà conèixer realment en mans de qui està el parc immobiliari i tampoc es podrà garantir que es posin a un lloguer assequible. A més, consideren que els propietaris la podran esquivar fàcilment, simulant consums energètics.

Capítol a banda és la inversió estrangera, ja que es dona per fet que els especuladors són gent de fora i no es plantegen accions per combatre els nacionals. Així, no dubten que l'objectiu principal d'aquest paquet de mesures és el de mantenir un cert control sobre el mercat per evitar que el capital estranger superi el propi. El mateix passa amb la qüestió dels habitatges d'ús turístic, ja que es posa el focus en la nacionalitat de l'especulador, sense mirar la naturalesa de l'especulació.

Des de la Coordinadora de l'Habitatge reclamen al Govern que faci autèntiques polítiques que ajudin a acabar amb l'especulació immobiliària, però també apunten els comuns, que encara no han entregat els estudis de càrrega, una informació que consideren vital.

Finlament, apunten a la necessitat d'ampliar el parc públic d'habitatges.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00