Directo

IRÁN ATACA ISRAEL Sigue en directo la última hora del ataque de Irán sobre Israel

Política

La llei de Responsabilitat Política obligarà a dimitir els ministres que no respectin els terminis que fixi el Consell General

Andorra Endavant tindrà enllestit el text a l'octubre i busca que l'executiu respecti i acati les decisions que pren el parlament

Els consellers d'Andorra Endavant, Carine Montaner, Noemí Amador i Marc Monteagudo / Sergi Perez Moreno

Andorra la Vella

Ho explicava la presidenta del grup parlamentari, Carine Montaner, en una entrevista a l'Aquí Andorra i diu que podrien entrar-lo a l'octubre. L'objectiu és obligar el Govern a complir amb les propostes de resolució que aprova el Consell General així com amb els terminis que dicta per aprovar els reglaments que pengen de les lleis, que és una crítica recurrent per part de tots els grups de l'oposició.

Montaner recorda que el Consell està per sobre de l'executiu i aquest ha d'acatar la seva voluntat. És per això, que si s'aprova el projecte de llei els ministres que no la compleixin hauran de dimitir.

També preparen una modificació de la llei electoral perquè el vot a la batllia esdevingui definitiu i no quedi en dipòsit, per donar encara més seguretat i prevenir el frau electoral.

Per altra banda, acusa Xavier Espot d'haver fet un gir ideològic radical que culmina amb la cessió obligatòria dels pisos buits, prevista a la llei Òmnibus. En aquest punt, l'acusa de no tenir dades i aposta per lluitar contra les empreses pantalla, contra l'intrusisme dels pisos turístics i per augmentar la col·laboració publicoprivada. De la llei diu que portarà al país a la ruïna i que presentarà una esmena a la totalitat, però que en previsió que no tiri endavant també presentarà vàries esmenes a l'articulat.

Quant a l'acord d'associació lamenta la campanya dirigida a aconseguir el "sí" en el referèndum, amagant, diu, les parts més negatives. Afegeix que el Govern està més preocupat pel resultat que per l'impacte que provocarà en el teixit empresarial i considera que hauria de caure si, finalment, guanya el "no".

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00