Fútbol

L'FC Andorra manté el guió previst a Lugo

Suma un punt en la seva visita a l'Anxo Carro (0-0) en un matx avorrit i de poques ocasions

Manu Nieto va gaudir de la millor oportunitat pels tricolors / Carlos Castro/LOF

Andorra la Vella

Tot apuntava a un empat sense gols i així ha estat. Els antecedents a l'Anxo Carro en els dos primers partits de lliga (tots dos van acabar 0-0) i les mancances ofensives dels tricolors donen com a resultat el final pronosticat ahir a la tarda a Lugo. Cap dels dos equips va saber trencar l'empat en el marcador en un duel avorrit i sense gaires oportunitats de gol.

Massa respecte d'un i altre durant els noranta minuts en què el conjunt tricolor pot donar gràcies a l'assistent per un gol anul·lat per fora de joc al minut 84. Una acció més que dubtosa després d'una pèrdua de Sergio Molina al mig del camp que el davanter Fernando Lesme va rematar a plaer gràcies a una assistència de Raul Hernández. De manera que l'FC Andorra pot marxar content de la seva visita a Lugo.

Les ocasions ahir de l'Andorra es poden comptar amb els dits d'una mà. Totes a la segona meitat, excepte un xut ras d'Álvaro Martín a l'equador de la primera. Els locals van començar millor i van trepitjar terreny rival dominant la possessió i amb una pressió que incomodava als tricolors. El Lugo no va saber aprofitar les pèrdues en propi camp del seu rival demostrant perquè és el pitjor conjunt de la competició ofensivament amb només un gol a favor.

A la represa, l'entrada de Luismi Redondo va revolucionar el centre del camp del Principat i els primers vint minuts de la segona part sí que va ser un Andorra més reconeixible. Només va faltar el gol. La dupla Manu Nieto i Lauti no va funcionar com s'esperava, encara que tots dos van gaudir de dues oportunitats; l'uruguaià va enviar fora un cop de cap en un centre d'Ivan Rodríguez i el nou tricolor es va topar amb el porter visitant Marcos Lavin després d'una passada filtrada per Álvaro Peña.

Els canvis del Lugo van desactivar la reacció andorrana, i si no hagués estat per Oier amb una aturada al primer pal i per una decisió arbitral més que controvertida; l'equip de Ferran Costa hauria tornat amb les butxaques buides de la ciutat gallega. Sort del fora de joc assenyalat per l'assistent perquè va ser una jugada molt al límit i segurament en un altre matx haurien donat validesa a l'acció.

En tot cas, el partit va estar a punt de fer un gir dramàtic si hagués entrat una mala cessió del central Juan Rodríguez al seu porter, però el defensa gallec va evitar el gol en pròpia. El guió estava escrit: Final del temps reglamentari i empat a zero.

L'ex del Nàstic, Pablo Trigueros, en zona mixta, va subratllar la importància de mantenir la porteria a zero i de saber patir quan el grup no està bé. Pel que fa al tècnic, Ferran Costa, va ressaltar la falta de continuïtat de joc de l'equip, correcte en defensa però dispers en atac. Això si, va explicar que té detectat el punt de millora i creixement. També va indicar que costa molt sumar punts en aquesta categoria i s'ha d'apreciar encara que se sumi un punt.

L'FC Andorra ocupa posicions d'ascens i és cinquè, a cinc del lider i amb els mateixos punts que tres equips més. Precisament, un d'aquests equips és el Real Unión d'Irun, pròxim rival diumenge vinent al Nacional.

Carles Rosell

Carles Rosell

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra. Conductor de l’Aquí Esports, col·laborador de Carrusel i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00