Ciencia y tecnología

Andorra ha patit més de 200 terratrèmols en els darrers 40 anys

Andorra Recerca i Innovació ha presentat l'Observatori del Risc Sísmic, que farà seguiment de tots els terratrèmols i proporcionarà eines tant per al seu coneixement com per a la seva divulgació

Presentació de l'Observatori del Risc Sísmic / AR+I

Andorra la Vella

Així ho ha explicat la investigadora i geòloga d'Andorra Recerca i Innovació, Natàlia Gallego, qui ha reconegut que la majoria han estat de baixa intensitat. Tot i així, recorda que el país està en una ubicació en la qual és relativament senzill que es produeixin moviments d'aquestes característiques i, per això, l'entitat ha desenvolupat l'Observatori del Risc Sísmic, que farà seguiment de tots els terratrèmols i proporcionarà eines tant per al seu coneixement com per a la seva divulgació.

La novetat principal del projecte és l'estrena del web terratremols.ad que incorpora un mapa interactiu que recull la localització dels moviments sísmics més propers a través de les tres estacions de l'AR+I que registren l'activitat i que estan instal·lades a la Rabassa, al Pic de Padern i a Santa Coloma. Totes formen part de les xarxes sísmiques de Catalunya i de França, per tal de copsar de la manera més acurada possible la localització de terratrèmols als Pirineus.

Durant el procés de renovació del web s'ha tingut en compte la importància del recull d'informació que la ciutadania proporciona quan en perceben un, ja que els permet determinar amb més agilitat la seva impressió i obtenir les dades d'intensitat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00