Sociedad

El vessament d'hidrocarbur es va produir per una fuita en un dipòsit a la carretera d'Engolasters

La càrrega era de 4.400 litres de gasoil, però només van extreure una petita part del que quedava a la cisterna, de manera que tot i pressuposar que va ser considerable, no es pot xifrar exactament la que va acabar al riu

Els bombers han netejat durant tot el dia el gasoil al llarg del riu Valira / Bombers d'Andorra

Andorra la Vella

El ministre de Medi Ambient, Guillem Casal, ha actualitzat la situació del vessament que es va produir ahir a la matinada i l'ha localitzat en un edifici a la carretera d'Engolasters. Segons ha detallat, la propietat va fer la càrrega de gasoil de cara a la temporada d'hivern sense saber que estava en mal estat. Així es va escapar una quantitat important de combustible que va anar a parar al riu Madriu. Malgrat que encara no està confirmat quanta hauria traspassat, sí que avança que és important, ja que es troba en una zona de difícil accés i podria haver quedat una part soterrada.

Saben que la càrrega era de 4.400 litres de gasoil i que només van extreure una petita part de la cisterna quan van iniciar les tasques de neteja, de manera que tot i pressuposar que va ser considerable, no poden xifrar exactament la que va acabar al riu.

De moment, ja s'ha obert una inspecció per comprovar que el dipòsit estava en bones condicions i que l'operari que va fer la càrrega també estava perfectament format.

Quant a les tasques de neteja, explica que els bombers i protecció civil han treballat durant tot el dia bombejant l'aigua contaminada per treure-la del riu i que han demanat a FEDA que no engegui les turbines del llac d'Engolasters per no diluir-la encara més. En aquest punt ha comentat que a l'estació de la borda Sabaté s'ha confirmat la presència de l'hidrocarbur, per tant, es dona per segur que haurà passat la frontera i per això han avisat a les autoritats catalanes.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00