Política

Els funcionaris cobraran l'acompliment cada dos anys i no serà consolidat

El pla que serà biennal, estableix una sèrie d'objectius que de manera individual o col·lectiva s'hauran d'executar per cobrar al final del cicle un percentatge addicional, que encara no s'ha detallat, però que s'establirà a l'inici

El secretari d'Estat de la Funció Pública, Marc Cornella, ha explicat que el primer cicle arrencarà el 2026 i per tant, el primer pagament serà el 2028 / JAViladot

Andorra la Vella

El secretari d'Estat de la Funció Pública, Marc Cornella, ha presentat el reglament d'avaluació de l'acompliment de l'administració general pel qual tots els seus treballadors que faci més d'un any que tenen contracte i que hagin superat el període de prova, s'hi podran acollir. El pla que serà biennal, estableix una sèrie d'objectius que de manera individual o col·lectiva s'hauran d'executar per cobrar al final del cicle un percentatge addicional, que encara no s'ha detallat, però que s'establirà a l'inici.

A hores d'ara, ha explicat Cornella que encara no tenen una xifra tancada ni aprovisionada en el pressupost, però ha refermat l'interès que la majoria dels empleats públics s'hi acullin per millorar les seves condicions laborals i oferir un millor servei a l'administrat.

Aquesta avaluació, encara que sigui en l'apartat col·lectiu, es mesurarà de forma individual i serà un pla voluntari. Inclourà formacions i objectius que ja ha avançat que seran realistes. La intenció de l'executiu és que tota l'operativa estigui preparada a finals de l'any vinent, de manera que el primer cicle serà el 2026-27 i es cobrarà la prima a inicis del 2028. Aquesta, per això no serà consolidada com passava abans amb el GADA, de manera que se l'hauran de guanyar cada dos anys.

Cornella ha recordat que aquest pla s'ha fet amb l'aval dels Sipaag, el sindicat de treballadors adscrits a l'administració general.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00