Política

Marsol reclama aprovar la llei Òmnibus per fer efectives les sancions als pisos buits

La ministra d'Habitatge ha reclamat al comuns que entreguin les dades dels contractes del lloguer aviat perquè en poques setmanes ja trauran les dues primeres promocions a Sant Julià de Lòria i a la capital

Andorra la Vella i Escaldes son les darreres parròquies que falten per entregar les dades sobre els registres de contractes de lloguer / D.R. (ANA)

Andorra la Vella

La ministra d'Habitatge, Conxita Marsol, ha reconegut que la xifra recaptada per aquest impost és molt baixa. Són 3.000 euros fins al 30 de juny. En aquest sentit, admet que està molt lluny del que pretenien, que és empènyer els propietaris a treure'ls al mercat de lloguer i, per això, considera que és molt important aprovar la llei del Creixement Sostenible i del Dret a l'Habitatge perquè els donarà la informació necessària per identificar-los, després els enviaran la carta on els avisaran de la situació i, més enllà d'executar la cessió obligatòria, els podran gravar.

La ministra ha confirmat que són sis les corporacions que han entrat les dades sobre els contractes de lloguer. La darrera a començar ha estat Andorra la Vella i només queda Escaldes, però ja s'ha reunit amb la cònsol major, Rosa Gili, i s'ha compromès a fer-ho, també. En aquest punt, reconeix que els comença a urgir perquè són dades molt rellevant a l'hora d'estipular el preu assequible i ha recordat que en poques setmanes ja trauran les dues primeres promocions a Sant Julià de Lòria i a la capital.

Per altra banda, ni la Mútua elèctrica ni Nord Andorrà els han facilitat la informació sobre els consums a partir de la qual estimen si un pis està buit o no.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00